Review: MATRIX Heat Resist Hair Care


Здравейте, момичета!

Тъй като е зима и е студено, предполагам използвате по-често сешоар, за да изсушите косата си? А освен него, може би някои от вас прибягват и до пресата за коса и машата, за да я оформят в стилна прическа.
Лично аз ползвам и трите уреда. Но както всички знаем, за да имаме здрава и жизнена коса, трябва да я защитаваме от топлината им.
За мен, като човек, който постоянно употребява топлинните уреди за коса, е много важно да имам качествени и защитни продукти. Затова сега ще ви представя два ефективни продукта, които използвам за случая.


Matrix "Heat Resist" е първата серия цялостна грижа за косата, която предпазва  от топлина до 230С. Предназначена е за тези, които постоянно злоупотребяват с топлинните уреди за коса. Серията се състои от шампоан, балсам, оформящ гел и изглаждащ лосион.
Продуктите могат да бъдат открити в селектираните фризьорски салони.Лично аз използвам шампоана и изглаждащия лосион "Iron Tamer" от серията.  И двата продукта съдържат съставка, която обвива косъма със защитен филм и го подготвя за стайлинг с преса, маша или сешоар.


Шампоанът е в опаковка от 300 мл, която определено ще стигне за по-дълъг период от време, понеже е доста икономичен. Има млечнобял цвят. Разпенва се добре и измива хубаво косата. Не я пресушава, напротив усещането е за гладка, хидратирана, дори леко лигава, коса. Ухае на плодове, аз ги усещам като горски плодове. :))


След шампоана, на влажна коса, подсушена с кърпа, нанасям от изглаждащия лосион "Iron Tamer". Той е в много удобна опаковка от 100 мл, с помпа. Достатъчно е само да се натисне леко отгоре и изкарва без проблем от продукта. Той има млечно розов цвят, с малко по-течна консистенция е и невероятен плодов аромат. На мен, за коса до раменете, ми е достатъчно количество колкото лешник. Разпределям хубаво по цялата коса, без корените, само по дължините, сресвам, за да се разпредели навсякъде и преминавам към следващите стъпки на сушене със сешоар и оформяне с преса. 
Всъщност "Iron Tamer" перфектно изглажда косата и я предпазва от горещата преса. Намалява времето за сушене със сешоара, косата се разресва много по-лесно с него. А на финала, след пресата, имам идеално пригладена, лъскава, подредена и жизнена коса. Това е невероятен продукт! Горещо го препоръчвам на тези, които използват преса за коса. 
За мен този продукт много бързо стана номер 1 за термозащита. Бих го ползвала отново и отново...


***

А вие какво мислите за продуктите на Matrix? Ползвали ли сте нещо на марката? 
Ще се радвам да споделите мнението си в коментар! 


Желая ви успешна и ползотворна нова седмица!

Поздрави, Настя

* Продуктите са ми предоставени от Lóreal Professionnel за проба и ревю! Мнението си е лично мое! *

Comments

Anonymous said…
Какви парички струват?
Nastia said…
Цена по запитване във фризьорския салон.