Haircare: Lóreal Professionnel Mythic Oil Souffle d'Or Sparkling Shampoo and ConditionerСерията "Mythic Oil" на Lóreal Professionnel се увеличава! Сега може да имате още повече блясък с новия шампоан и балсам Mythic Oil Souffle d'Or. Обогатени с арганово масло и масло от шафран. 


Всичко започна с подхранващото масло за коса "Mythic Oil", което е и продукт номер едно от серията и любим мой продукт. След него се появиха "Mythic Oil Milk" и "Mythic Oil Colour Glow Oil". Скоро последваха шампоан, балсам и маска за коса.Сега новите продукти Mythic Oil Souffle d'Or са направени да осигурят допълнителен блясък на косата, без да я утежняват. Резултатът- ефирна и блестяща коса.
Без силикони и парабени!


И двата продукта съдържат арганово масло, което се абсорбира много лесно в косъма и е богато на витамин Е и ненаситени мастни киселини. Засилва и възстановява блясъка, лекува крехка и суха коса и удължава живота на боядисаната коса. 
Другото, масло от шафран, което се съдържа в шампоана и балсама, има силно хидратиращи свойства, подобрява текстурата на косъма и му придава лъскавина. Лесно се абсорбира и предотвратява загубата на протеин.


И шампоанът, и балсамът имат прозрачна гелообразна текстура и съдържат фини златисти частици. Миризмата на продуктите е интензивна и на някой може би няма да се хареса. С нотки на мандарина, жасмин и ванилия, топло и релаксиращо ухание. Харесва ми, задържа се дълго в косата, поне 2 дни.


Шампоанът не се пени много, но измива добре, няма го онова "скърцащо" усещане, но определено косата ми е чиста и свежа. Дори при мен чувството е както след употребата на балсам, защото косъмът е гладък и хидратиран.


Балсамът, за мое голямо учудване, също има гелообразна текстура и също съдържа златисти микрочастици.  Когато влезе в контакт с косата направо се "топи" в косъма, абсорбира се моментално. Нанася се след измиване  с шампоана, за около три минути, след което се изплаква добре.
За предпочитане е да се ползват двата продукта заедно, за по-добър резултат.

***

Обичам ефекта на шампоана и балсама в комплект. Косата ми изглежда добре поддържана, гладка, бляскава и ефирна.
Опаковките също са много привлекателни, красиво украсени със златисти надписи и орнаменти. Имат и дозатор/помпа, което ги прави много лесни за употреба. Изглеждат красиво и луксозно!
Продуктите на  Lóreal Professionnel могат да бъдат закупени във фризьорските салони, които работят с марката.


А вие ползвали ли сте нещо от серията "Mythic Oil" ? Харесва ли ви тази серия?
Ще се радвам да споделите мнението си в коментар! 


Желая ви успешна и ползотворна нова седмица!

Поздрави, Настя

* Продуктите са ми предоставени от Lóreal Professionnel за проба и ревю! Мнението си е лично мое! *

Comments

Classy~ said…
Хей страхотно ревю, благодаря ти за което. Интересува ме обаче съдържанието и по- специално дали има Sodium Lauryl Sulfate, понеже забелязах, че влияе наистина ужасно на косата ми и в последно време се опитвам да го избягвам..

Поздрави
Ивс :)
Nastia said…
Благодаря! Радвам се, че ти харесва. :)

За съжаление, да, има Sodium Lauryl Sulfate.